به گزارش میمتالز، لطف الله سیاهکلی با بیان اینکه از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ قیمت کالاها افزایش زیادی داشته است، اظهار کرد: برخی از کالاها با افزایش ۱۰ برابری مواجه بوده است، اما حقوق کارگران و کارمندان در واقع یک حرکت لاک پشتی داشته است.
وی تاکید کرد: متاسفانه حقوق کارگران و کارمندان متناسب با رشد تورم و قیمت کالاها نیست.
این نماینده مجلس با بیان اینکه قیمت همه محصولات چند برابر شده است، گفت: نمیشود محصول کارخانهای چند برابر شود، اما حقوق کارگران تغییری نکند البته تاثیر حقوق کارگران در هزینهها زیر ۱۰ درصد است.
وی با بیان اینکه شاهد تغییرات خوبی در زمینه افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۱ بودیم گفت: این سوال مطرح است که با وجود تغییرات صورت گرفته آیا کارفرمایان توان پرداخت این افزایش حقوق را دارند؟ البته ممکن است برخی از شرکتها توان پرداخت هزینه افزایش حقوق را داشته باشند، ولی مابقی شرکتها حتما با مشکل مواجه خواهند شد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه اقدام صورت گرفته باید کامل شود، بیان داشت: ما باید به بنگاههای اقتصادی و تولیدی تسهیلات بانکی کم بهره بدهیم تا آنها بتوانند فرایند تغییر و تطبیق افزایش حقوق را انجام دهند لذا اگر دست به این اقدام نزنیم ممکن است برخی کارگاهها دست به تعدیل نیروهای خود بزنند و این اتفاق بسیار ناخوشایند است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه ما به دنبال افزایش اشتغال هستیم، بیان داشت: نباید این اشتغال اندک در کشور هم زیر سوال برود بنابراین حتماً باید این مسئله مورد پیگیری قرار گیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما باید به کارفرمایان هم توجه داشته باشیم، تاکید کرد: ما باید با حمایت از کارفرمایان به نحوی عمل کنیم که کارفرمایان هم بتوانند از پس تعهدات خود برآیند.
وی با بیان اینکه واقعا حقوق کارگران پایین است، گفت: هم اکنون که حقوق کارگران را اضافه کردیم حقوق کارگران باز هم پایین است و متناسب با هزینههای آنها نیست البته از سوی دیگر کارفرمایان هم باید توان پرداخت هزینههای جدید را داشته باشند بنابراین این مسئله، یک مسئله دو طرفه است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: باید در این شرایط و در راستای حمایت از تولید، برخی از کارفرمایان را مشمول معافیتهای مالیاتی کنیم.
منبع: خبرگزاری بازار